Steun ons

Fijn dat je ons wilt steunen!

Zonder jou gaat het niet lukken om onze school te starten. Je kan ons op verschillende manieren helpen.

Geef een ouderverklaring af

Dit zijn de stappen om jouw ouderverklaring(en) af te kunnen geven:

 1. Pak je digID login en de BSN nummer(s) van je kind(eren) erbij
 2. Ga via DEZE LINK naar de initiatievenpagina op DUO.nl
 3. Klik onderaan de pagina op de groene button ‘Ouderverklaring’
 4. Log in met je digID en volg de stappen

Let op: voor elk kind geef je apart een ouderverklaring af!

Wanneer je jouw ouderverklaring(en) afgeeft, steun je ons initiatief. Je toont belangstelling voor de nieuwe school en wil graag dat de school kan starten.

Een ouderverklaring is geen inschrijving op de school. Inschrijven kan pas op het moment dat we zeker weten dat we de school kunnen starten (in 2025).

Een ouderverklaring afgeven verplicht je niet om je kind op onze school in te schrijven als deze er komt. Je kan altijd voor een andere school kiezen.

KORTOM, EEN OUDERVERKLARING IS

 • een vrijblijvende steunbetuiging aan ons initiatief
 • geen inschrijving op onze school
 • je hebt geen verplichting om je kind op onze school in te schrijven

Het Ministerie van Onderwijs wil graag een inschatting kunnen maken in de belangstelling voor onze nieuwe school. Daarom moeten ouderverklaringen via DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) geregistreerd worden.

Er is een aantal voorwaarden gesteld aan het kunnen geven van een ouderverklaring. De voornaamste twee voorwaarden zijn de leeftijd van je kind(eren) en het woonadres ten opzichte van de locatie van de nieuwe school. En het is ook belangrijk dat je binnen een bepaalde tijd je ouderverklaring afgeeft.

 • Je kind(eren) is/zijn 2, 3 of 4 jaar oud op 1 november 2023
 • Je kind woont in een straal van 6 km van de nieuwe school
 • Je geeft je ouderverklaring tussen 1 juli en 29 oktober 2023

Vanzelfsprekend moet je beslissingsbevoegd zijn (ouder of verzorger/voogd). Je mag voor elk kind van 2, 3 of 4 jaar oud een verklaring afgeven. Ook mag je in de afgelopen 2 jaar niet eerder een ouderverklaring hebben afgegeven.

 • Burgerservicenummer(s) (BSN) van je kind(eren)
 • Login gegevens van je digID (via je browser of de app)

Let op dat je de laatste versie van je browser gebruikt. De digID en mijnDUO websites werken het beste met: Google Chrome, Mozilla Firefox en Microsoft Edge.

Omdat wij onze school willen laten bekostigen door de overheid (ouders hoeven dan niet zelf voor het onderwijs te betalen), wil het ministerie de zekerheid hebben dat er voldoende belangstelling in onze school is. De registratie van ouderverklaringen wordt door DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) verzorgd. Op duo.nl log je in met jouw eigen digID. Alleen met het BSN nummer van jouw kind kan je jouw ouderverklaring afgeven. Voor elk kind in de leeftijd van 2, 3 of 4 jaar oud, kan je een ouderverklaring afgeven.

Nadat je de ouderverklaring(en) hebt afgegeven, kan je dit zien in mijn DUO, onder het kopje ‘Mijn ouderverklaringen’. Je ontvangt van DUO geen bevestiging van ontvangst en ook geen updates over de voortgang van de procedure.

Op onze website onder NIEUWS kan je lezen over de voortgang. Dus houd het in de gaten als je nieuwsgierig bent.

Let op, tot 15 oktober kan je je ouderverklaring ook weer intrekken, mocht je dat willen. Jouw ouderverklaring vervalt ook als onze school niet kan starten. Vragen over ouderverklaringen kan je stellen bij het Informatiecentrum Onderwijs (ICO) via 070-757 5111 tussen 9:00u en 13:00u.

Heb je vragen over de voortgang van onze school, dan kan je contact met ons opnemen via info@demosdenhaag.nl

Soms is de website van DUO of DigID tijdelijk niet bereikbaar of de internettoegang niet beschikbaar. Dat is vervelend maar geef niet op! Hopelijk lukt het een volgende keer wel. Lukt het na meerdere malen nog steeds niet, of loop je ergens anders tegenaan? Laat het ons weten door het contactformulier in te vullen en dan nemen we contact met je op om je te helpen.

Kom naar een informatiebijeenkomst

Op onze bijeenkomsten hoor je meer over onze plannen voor de nieuwe school. Een deel van ons team zal daar aanwezig zijn, en daarnaast ontmoet je ook andere ouders die interesse hebben in vernieuwend onderwijs. Ook als je hulp nodig hebt bij het indienen van ouderverklaringen, kunnen we je ter plekke ondersteunen.

Hier vind je een overzicht van de geplande bijeenkomsten.

DEEL ONS INITIATIEF MET ANDEREN

Wil jij ons initiatief voor een nieuwe school delen met anderen waarvan jij denkt dat zij er blij van worden? Dan kan dat door de volgende links te delen:

STEUN de school OP EEN ANDERE MANIER

Er zijn verschillende manieren waarop je ons kan helpen om deze school te verwezenlijken. Je kan je aanmelden als vrijwilliger of je kan een (materiële of financiële) donatie doen. Maar ook als je interesse hebt om als leerkracht mee te werken aan onze nieuwe school.

Neem in alle gevallen contact met ons op via ons contactformulier en dan bespreken we de mogelijkheden!

HELP ONS DE SCHOOL TE REALISEREN

Heb je kinderen van 2, 3 of 4 jaar oud?

En woon je in een van onderstaande postcodegebieden?

Den Haag: 2491, 2495, 2511 t/m 2597

Wassenaar: 2243 t/m 2245

Leidschendam: 2261, 2263 & 2267

Voorburg: 2271 t/m 2275

Rijswijk: 2281 t/m 2285, 2288 & 2289

Wateringen: 2291

Geef dan jouw HIER jouw ouderverklaring af!