Ervaringsverhalen vanuit het perspectief van zowel kinderen als ouders op een democratische school, en daarna.

Wellicht sta je aan de vooravond van het maken van een beslissing welke school er past bij jouw kind. Je bent je ervan bewust dat deze keuze een grote impact kan hebben. Je twijfelt. Op een reguliere school ligt de leerweg al grotendeels vast. Op elk willekeurig moment weet je wat je kind leert, en hoe het dat zal leren. Het is overzichtelijk. Maar past dat wel, bij jouw kind, bij jouw opvattingen over opvoeden en ontwikkelen? Het moet toch anders kunnen…

En het kan ook anders!

Tijdens deze avond nemen we je mee in de ervaringen die wij als moeders hebben met onze kinderen op een democratische school. Een plek waar spelen en leren hetzelfde is, en kinderen op hun eigen manier en tempo hun talenten en interesses kunnen ontdekken.

Programma:

Voor aanvang staat er vast koffie en thee voor je klaar.

We heten je welkom in de kantine van democratische school De Vrije Ruimte. We organiseren deze bijeenkomst om te vertellen over onze ervaringen met een andere vorm van onderwijs, waar natuurlijk leren centraal staat. Wij zijn een initiatief gestart om een bekostigde basisschool te starten met dit concept. We doen een oproep aan de aanwezigen om ons initiatief te steunen met een ouderverklaring.

Marty vertelt waarom zij bijna 17 jaar geleden voor haar eigen kinderen een school oprichtte, waarom dat toen een particuliere school werd en waarom zij nu een door de overheid bekostigde school wil oprichten.

Melanie vertelt over haar kinderen van 8 en 9 jaar oud, waarvan de oudste nu 5 jaar op een democratische school zit, en de jongste toch ook een uitstapje heeft gemaakt naar een reguliere school (en weer terug kwam).

Ingrid vertelt over de ervaringen met haar dochter die na een slechte start in het regulier voortgezet onderwijs thuis kwam te zitten en uiteindelijk op een democratische school weer het vertrouwen in zichzelf terugvond en hoe deze ervaring Ingrid zelf inspireerde om in het onderwijs te gaan werken.

Claartje presenteert het boek “Je moet het wel durven’, een bundel met ervaringsverhalen van jong volwassenen die hun weg in het leven vinden, na hun tijd op een democratische school.

Maak een praatje met mede-geinteresseerden in natuurlijk leren, of stel je vragen aan de aanwezige ervaringsdeskundige ouders en leerkrachten. Dit is ook het moment waarop je je ouderverklaring kan afgeven.


Locatie: Stadhoudersplantsoen 26 (achter de kerk, in de hoek), Den Haag

Kosten: Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Je vrijwillige bijdrage kan je bij binnenkomst contant of via pin voldoen.

Organisator: De avond wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Natuurlijk Leren Scheveningen.

Meld je aan via het onderstaande formulier, o.v.v. naam van het event: